Gemeente
Cecado wil graag bijdragen aan een duurzame wereld, maar zeker ook op lokaal niveau. De gemeenteraad en -bestuur stellen een duurzaamheidsbeleid op, dat de burgers en de bedrijven in staat stelt hun bijdrage te leveren aan een Duurzame Ontwikkeling. In deze heeft de lokale overheid in haar eigen functioneren een voorbeeldfunctie als het gaat om duurzaam handelen, zoals duurzaam bouwen, energiemaatregelen voor eigen gebouwen, een duurzaam aanbestedingsbeleid en inkoop, gescheiden afvalinzameling.
Cecado heeft een aantal masterclasses ontwikkeld, waarmee raadsleden en wethouders, maar ook ambtenaren een gemeenschappelijke kennisbasis rondom duurzaamheids thema’s kunnen opbouwen. Gemeenschappelijke kennis voorkomt begripsverwarring en draagt bij aan gedegen besluitvorming rond duurzaamheidsthema’s.
Naast de persoonlijke verrijking, is het ontdekken van deze rollen, het redeneren vanuit de burger een extra dimensie aan de dagelijkse praktijk. Dit tripleP-model wordt overigens ook gebruikt voor de beoordeling van de Nederlandse gemeenten voor wat betreft de mate waarin zij duurzaam zijn en handelen.
Cecado biedt maatwerk aan en adviseert gemeenten om de masterclasses zoveel mogelijk af te stemmen naar de lokale situatie. Informeer naar de mogelijkheden.
Cecado biedt maatwerk aan en adviseert gemeenten om de masterclasses zoveel mogelijk af te stemmen naar de lokale situatie. Informeer naar de mogelijkheden.
Cecado biedt maatwerk aan en adviseert gemeenten naar de mogelijkheden om de masterclasses zoveel mogelijk af te stemmen naar de lokale situatie. Informeer naar de mogelijkheden.
Cecado is een educatief centrum op gebied van Duurzame Ontwikkeling en levert scholing op maat voor het primair- en voortgezet onderwijs en voor de gemeente.